Meerjarige eetbare inheemse borderplant.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Hoge inheemse borderplant. 

Pimpinella major (Grote bevernel) is een inheemse meerjarige plant behorende tot de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant heeft witte bloemen en geveerde bladeren en is familie van de anijs, waar het ook naar smaakt. Deze plant kan een hoogte bereiken van 90 cm en bloeit van juni tot september met bloemen die variëren van wit tot roze. Grote bevernel gedijt goed in vochtige en voedselrijke gronden en heeft een voorkeur voor algemene gemiddelde grond en zware grond.

Wat betreft bestuiving en nectar zijn hommels, vlinders, bijen en zweefvliegen geïnteresseerd in deze plant. Bovendien fungeert de Grote bevernel als waardplant voor de Koninginnenpage (Papilio machaon).

Het is moeilijk om Grote bevernel te onderscheiden van Kleine bevernel. In jonge toestand heeft Kleine bevernel een stengel gevuld met merg, terwijl de stengel van Grote bevernel hol is.

Deze eetbare inheemse tuinplant wordt vaak als keukenkruid gebruikt. De bladeren, bloemen en bloemknopjes kunnen uitstekend in salades of dressings worden verwerkt. Bovendien worden gedroogde bladeren en de wortel gebruikt in kruidenthee. In de Oostenrijkse traditionele geneeskunde wordt dit kruid gebruikt tegen koorts, infecties, verkoudheid en griep. De wortels kunnen direct worden geconsumeerd of als thee worden bereid, in melk worden gebruikt of in likeuren worden verwerkt.


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.