Plantenkwekerij voor inheemse planten, bomen en haagplanten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt

Inheemse kruidenplanten opvallende aantrekkingskracht op nuttige insecten.

Verbascum nigrum (Zwarte toorts) is een prachtige bloeiende plant die een welkome aanvulling vormt op elke natuurlijke tuinborder. Met zijn gele bloemen en opvallende paarse meeldraden trekt hij zeker de aandacht van iedereen die zijn tuin bezoekt.

De bloeiperiode van de Zwarte toorts strekt zich uit van juli tot september, waarbij hij zijn lange aren met prachtige gele bloemen tentoonstelt. Deze inheemse plant is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een droogteresistente aanwinst voor je tuin.

Wat deze plant nog specialer maakt, is zijn aantrekkingskracht op allerlei insecten, waaronder tal van (nacht)vlinders en bijen. De Verbascum Nigrum gedijt het beste in zonnige omstandigheden en is geschikt voor zowel kalkhoudende bodems als zuurdere zandgronden.

De bladeren van de Zwarte toorts hebben een opvallende eironde vorm en zijn grof gekarteld aan de randen. Ze zijn weinig behaard aan de bovenzijde, maar viltig aan de onderzijde. Na de bloei behoudt deze plant zijn stevige silhouet, wat zowel ecologisch (voor fauna) als esthetisch van grote waarde is.

Kortom, met de Verbascum nigrum haal je niet alleen een prachtige inheemse plant in je tuin, maar lever je ook een bijdrage aan de biodiversiteit door tal van nuttige insecten aan te trekken, zoals groefbijen, maskerbijen en verschillende soorten hommels.


inheemse vaste planten kwekerij in Nederland


Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.