Plantvakken inrichten met robuuste inheemse vaste planten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Robuuste inheemse planten met kenmerkende paarse bloemen.

Stachys sylvatica – Bosandoorn is een robuuste plant die groeit tot een hoogte van 50 tot 100 cm en wordt gekenmerkt door zijn donkerpaarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn vermogen om zich snel te verspreiden, vaak door middel van uitlopers, waardoor hij aanzienlijke oppervlakken kan bedekken. De stengels van de Bosandoorn zijn taai en ruwbehaard, wat zijn robuustheid benadrukt.

Het aanplanten van Bosandoorn in tuinen draagt bij aan een grotere biodiversiteit, vooral wanneer meerdere exemplaren dicht bij elkaar worden geplaatst, bijvoorbeeld in een royale border of een paar vierkante meter ruimte. Deze plant trekt een verscheidenheid aan bijen aan, waaronder de andoornbij, blauwe metselbij, gewone sachembij, gouden metselbij, grote wolbij, nepetabij en honingbij. Bovendien dient de Bosandoorn als waardplant voor de bosandoornbochelwants, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan tuinen die willen bijdragen aan het behoud van inheemse biodiversiteit.

Historisch gezien werd de Bosandoorn gewaardeerd vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, waaronder wondhelende, krampopheffende en zweetdrijvende effecten.

Robuuste inheemse borderplanten met paarse bloemenGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.