Tuincentrum inheemse vaste planten, bomen en haagplanten leverancier.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Eetbare inheemse kruidenplanten voor meer biodiversiteit in de tuin. 

Trifolium pratense (Rode Klaver) een tweejarige of kortlevende vaste plant, brengt een vrolijke noot in zijn omgeving en is een aantrekkelijke klaversoort voor mens en insect. Deze plant is een fantastische keuze voor wie de biodiversiteit in de tuin wil bevorderen.

Wat deze klaver extra bijzonder maakt, is zijn vermogen om stikstof uit de lucht vast te leggen, waardoor hij weinig stikstof uit de grond nodig heeft. Dit maakt de rode klaver een waardevolle speler in ecologische landbouwpraktijken, waar hernieuwde belangstelling voor is ontstaan.

Rode klaver gedijt op verschillende bodemtypes, van matig voedselarm tot voedselrijk, van droog tot vrij nat, en van matig zuur tot basisch. De bloeiperiode strekt zich uit van mei tot en met oktober, met paarsrode tot roze, ronde bloemhoofdjes die een verleidelijke geur van nectar verspreiden.

Deze bloemen zijn voornamelijk toegankelijk voor insecten met een lange tong, zoals hommels en vlinders, wat hen tot geliefde bezoekers maakt. Bovendien fungeert de rode klaver als waardplant voor verschillende vlindersoorten, waaronder het Staartblauwtje, het Bleek blauwtje, het Klaverblauwtje, het Icarusblauwtje, het Oranje luzernevlindertje, het Gele luzernevlindertje en het Boswitje. Kortom, de rode klaver is een ecologisch wonder en een waar insectenparadijs.


inheemse kruidenplanten leverancierTuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.