Inheemse drachtplanten soorten voor arme droge grond.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse voedselrijke planten ook wel drachtplanten genoemd.

Echium vulgare – Slangenkruid Een stekelig behaarde plant met een stengel tot een meter hoog, met in de bovenste helft van die stengel veel blauwgekleurde bloemen die in de knop rozerood kleuren. De bloeitijd valt in de zomer en loopt van juni tot en met augustus. Het vraagt een zonnige plek en kan ook goed groeien op wat armere gronden en kan tegen droogte.

Echium vulgare is lid van de Ruwbladigen-familie: Boraginaceae, verwant aan Borage of Komkommerkruid, Longkruid en Smeerwortel, en heeft daar ook alle kenmerken van.

Andere namen voor deze plant zijn Adderkop, IJzerkruid (naar de Duitse naam Eisenhart) en Wilde Osse-tonge, vanwege de vorm en het ruwe blad.

Het is een waardevolle drachtplant en wordt zelfs 'Bijenvoer' genoemd. Het wordt bezocht door verschillende bestuivers, waaronder honingbijen, kleine wolbij, andoornbij, kattenkruidbij, blauwe ertsbij, pluimvoetbij, hommels, duinmaskerbij, slangenkruidbij, zwaluwbij, geelgespoorde houtmetselbij, gouden slakkenhuisbij, boommetselbij en blauwzwartehoutbij.

Voor al deze bestuivers is het slangenkruid een belangrijke drachtplant voor zowel pollen als nectar, en het vormt een aantrekkelijke aanvulling op hun zomermenu.

Echium vulgare – Slangenkruid | inheemse drachtplanten kwekerij


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij | natuurlijk biologisch gekweekt | verkoop

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten inheemse tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.