Vaste tuinplanten kwekerij | Tuinontwerp inheemse borderplanten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Greensales hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Inheemse vaste planten van eigen kwekerij 

Daucus carota (Wilde Peen) ook bekend als wilde wortel, is de voorvader van onze gecultiveerde wortel, Deze prachtige inheemse plant bloeit van juni tot september-oktober.

Een bijzonder kenmerk van de bloei van Wilde Peen is het dagelijkse ritueel waarbij de bloeischermen aan het einde van de dag sluiten en buigen, om zich de volgende ochtend weer op te richten en te openen, als een langzame knikkebollende slaapbeweging. Na de bloei buigen de bloemschermen naar binnen en vormen ze een bol, wat lijkt op een vogelnestje. De zaden van Wilde Peen worden graag gegeten door vogels zoals de kneu, vink en sijs.

De plant heeft een opvallende dikke penwortel die enigszins lijkt op die van gekweekte bospeen of winterpeen, maar witachtig tot paarsviolet is, meer vertakt en taaier. De geur is onmiskenbaar die van wortels.

Wilde Peen gedijt het beste in zonnige omstandigheden en vereist een droge tot enigszins vochtige, matig voedselrijke en kalkhoudende grond. De bloemen bevatten nectar en stuifmeel en zijn daardoor aantrekkelijk voor een breed scala aan insecten, inclusief wilde bijen (zoals groefbijen, maskerbijen en zandbijen), hommels, vlinders, zweefvliegen en kevers. Bovendien dient Wilde Peen als waardplant voor de Koninginnenpage en het Groot koolwitje, evenals voor verschillende soorten uilen en motten. Wilde Peen is een welkome aanvulling voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en interesse hebben in lokale flora en fauna.

inheemse vaste planten kwekerij

Groencentrum Greensales inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.