Veelzijdige inheemse waterplant.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Geurende waterplant met rood lila bloemen.

Mentha aquatica – Watermunt is een prachtige lila bloeiende plant die geliefd is bij bijen en vlinders. Het is een veelzijdige plant die gedijt in allerlei grondsoorten en wordt beschouwd als de lekkerst geurende vijverplant. Watermunt bloeit van juli tot en met september en groeit het beste in water met een maximale diepte van 15 centimeter. Deze inheemse vijverplant kenmerkt zich door zijn kruidige geur, die dichtbij die van salie komt. De smaak van watermunt lijkt op die van pepermunt en kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt.

Watermunt heeft roodachtig lila bloemen en bloeit van september tot november. De bladeren van watermunt zijn groen en ruwharig, vaak gemengd met een vleugje paars. De plant verspreidt zich via ondergrondse uitlopers en gedijt het beste op zonnige tot licht beschaduwde plaatsen in natte, matig voedselarme tot voedselrijke, humeuze tot venige, zwak zure tot kalkhoudende grond. Het kan zelfs groeien op brakke bodems.

Naast zijn schoonheid en geur heeft watermunt ook praktische toepassingen. Je kunt er heerlijke thee van maken, wat bekend staat om zijn kalmerende effect op de spijsvertering. Muntthee is nuttig bij misselijkheid en verkoudheid. Bovendien heeft muntolie een antibacteriële werking, waardoor het zowel culinair als medicinaal veelzijdig is.

Watermunt is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook een waardevolle toevoeging aan tuinen en vijvers, en biedt zowel esthetische als functionele voordelen voor mens en natuur.

Inheemse waterplanten voor de vijver.

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.