Inheemse vaste planten kweker Noord-Nederland

Bij Groencentrum Greensales in Balk presenteren wij een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u geselecteerd, met als doel de biodiversiteit in uw tuin te versterken. We willen benadrukken hoe belangrijk het is om de natuur in Nederlandse tuinen te ondersteunen.

Elk insect heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om voeding en legt zijn eitjes op belangrijke waardplanten. Zo hebben de nakomelingen direct toegang tot het voedsel dat ze nodig hebben. Deze sterke relatie tussen flora en fauna is van onschatbare waarde en iets waar we goed voor moeten zorgen.

Bij ons vindt u een breed scala aan inheemse vaste planten. Deze planten zijn van nature hier aanwezig en gedijen optimaal in het Nederlandse klimaat. Door te kiezen voor inheemse planten, ondersteunt u niet alleen de lokale fauna, maar haalt u ook duurzame planten in huis waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Wanneer inheemse planten worden geplant, keert het leven vanzelf terug in uw tuin. Beeldt u zich eens in: bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders die uw tuin bezoeken. Een tuin vol leven geeft niet alleen een goed gevoel, maar is ook een beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en bieden we onderdak aan de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Gewoon duizendblad - (Achillea millefolium)

inheemse, vaste planten, Achillea millefolium, biologische, kwekerijen, nederland

Achillea millefolium is een middelgrote bladverliezende plant met varenachtige, lichtgroene bladeren en een bossige, opgaande vorm.
Gedurende de zomermaanden pronkt hij met platte witte bloemtuilen die hoog boven de stengels uitsteken. Deze duizendbladsoort voelt zich thuis in de volle zon en gedijt in goed doorlatende bodems. Hij is flexibel wat betreft grondsoort, maar vermijdt zware, natte klei. Bovendien is Achillea 'millefolium' zeer winterhard, lokt hij vlinders en bijen naar uw tuin, kan hij droogte verdragen en is hij bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging. 

inheemse vaste planten Bekijk volgende

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar.

We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!